mhorgwloth mhorgwloth
Bookmark

[WireGuard] no acces to lan when a tunnel is active

Posted December 18th, 2022    62   0   wireguard lan

Hello,

I have a little problem when using the new VPN serice WireGuard.
When i activate a tunnel, I can acces to internent (WAN) but i can't access anymore to my other local (LAN) devices. (My local network use IPs: 192.168.0.1 )

I got this automatic generated WireGuard configuration from the seedboxes.cc website :


[Interface]
PrivateKey = REDACTEDBYADMIN
Address = REDACTEDBYADMIN
DNS = 8.8.8.8

[Peer]
PublicKey = REDACTEDBYADMIN
PresharedKey = REDACTEDBYADMIN
AllowedIPs = 0.0.0.0/0, ::/0
Endpoint = nl1.fastvpn.io:56000
PersistentKeepalive = 15

(also: Block untunneled traffic (kill-switch) is enable)


I think that i need an aditionnal configuration for my local network ?
Can someone help me please ?
Thank you in advance.

1 Reply

angoikon
angoikon
Staff
Accepted Answer

Hi!
First of all, I have redacted your keys from the thread since anybody who saw that could have VPN access via your account.
I would STRONGLY recommend to delete that configuration and create a fresh one from your client area, for security reasons.

As for your issue, change the line:

AllowedIPs = 0.0.0.0/0, ::/0
to
AllowedIPs = 0.0.0.0/1, ::/1

and you should be good to go.

Note: Please avoid in the future to paste sensitive information like config files in public forums (at least with no redaction to sensitive information). Also, don't forget that it is always best if you opened a support ticket from your client area regarding these issues

Hello, Thank you angoikon for your alertness, i was totally dumb for posting this, without checking datas. I deleted this configuration and generated a new one. I will test your recommandation a will keep you informed. Thanks.
The given solution resolved my issue. Thank you.